Selecteer een pagina

Ik had hem al zien staan, het VA Café live event “Bold Moves” op 11 november.

Mijn eerste gedachten: “Ja daag, daar ga ik echt niet heen”. Ik heb een hekel aan “live” netwerken, alleen ergens binnen komen, wat gaan ze denken van zo’n beginneling en dan ook nog onbekende mensen aan moeten spreken, waar moet je het dan in hemelsnaam over hebben?

Deze laat ik aan me voorbij gaan, ik ga de volgende keer wel.

Toch bleef het ergens aan me knagen, vroeg me af wat er dan eigenlijk mis kon gaan en wat me dan tegenhield. Allerlei aannames passeerde de revue.

Mijn lievelingsquote “om ergens te komen moet je eerst besluiten niet te blijven waar je bent” kan ik met deze instelling natuurlijk niet waarmaken.

Ik regelde alvast een vrije dag, het begin was gemaakt .. nu het ticket nog. Er ging een week overheen voordat ik mijn buddy Myrna van Oorschot polste of ze er iets voor zou voelen om samen naar het event te gaan.

Toen ik direct een enthousiaste ja terugkreeg heb ik gelijk mijn ticket geboekt.

Twee weken later stapte ik in en waren we samen onderweg naar Valkenburg. We werden super enthousiast ontvangen met een warm welkom en konden alvast genieten van een kop koffie met wat lekkers. Wow, dat gaat relaxed, dacht ik nog.

Al snel stonden we te kletsen met mede VA-ers: “vind je het goed als ik hier aansluit”, “ben je hier voor het eerst” en “hoe vind jij het”. Dit voelde helemaal niet als netwerken, iedereen stond er hetzelfde in, de een met wat meer spanning dan de ander, maar er was gewoon een klik.

Ook tijdens de workshop merkt ik dat je hier niet alleen voor jezelf was maar vooral ook voor elkaar. Wat een positieve energie, er was niemand die ergens wat van vond maar altijd wel iemand om je een helpende hand te bieden.

Na de workshop hebben we met zijn allen het visionbord voor 2023 gemaakt. Ik kwam een quote tegen met de tekst dat je in een warm bad terecht komt (hij staat rechtsboven in de hoek geplakt) .. ik wist meteen dat deze quote precies de lading dekte van dit hele event.

Voor mij was het duidelijk .. alle aannames waren onterecht geweest en wat heb ik genoten! Mijn bold moves voor 2023: op het volgende live event ga ik nog meer de connectie aan en blijf ik zeker niet zitten op de plek waar op dat moment mijn tas staat.